Lo que queda del día

Facebook Lo que queda del día

Dirección: Rúa Castelao, 10, 36450
Salvaterra de Miño

Google Maps

Cervexas Artesás

Curuxa

Cervexa loura, lager (baixa fermentación), refrescante e afrutada.

Está elaborada a partir da receta de estilo “Helles” un tipo de cervexa orixinal de Baviera que adoptamos o noso facer. Feita con dous tipos de malta de cebada e malta de trigo, ten unha cor caramelo anubado case anaranxado. Na boca ten notas a cítricos , melón e uva, presenta burbulla fina e unha persistente espuma branca.

A “Curuxa” anida en Chan de Gándara (Lugar onde se encontra a adega) coma se estivera en casa. É habitual escoitala nas noites de inverno, vixiante, asexando o que estamos a facer. Parte animal, parte mito, a “Curuxa” é maxia, e nos acompaña co seu cantar inconfundible.

Ingredientes: Auga de Chan de Gándara, Malta Pils,Malta Cara 20 e Malta de Trigo. Lúpulos: Mosaic e Saphir. Fermento. Color 8,6 (EBC); Amargor 21 IBUS, 4,5% cont. Alc.

Sabela

Cervexa tostada, Ale (de alta fermentación) suave e equilibrada con un lixeiro toque de amargor.

Elaborada a partir da receta Red Ale, está feita con maltas caramelo que aportan un sabor a tofe e unha cor vermella oscura. Presenta unha espuma de cor crema e un aroma a caramelo inconfundible.

SABELA recolle a personalidade da súa autora, Isabel, sevillana de nacemento e galega de corazón. O deseño da etiqueta feito David Lages recolle esa esencia, unha cervexa auténtica e un carácter único.

Ingredientes: Auga de Chan de Gándara, Malta Pils,Malta Cara 20, Caramelo Munich, Malta Cara Red, Copos de Avena. Lúpulos: Halletau Mittelfruh, Styrian Golding. Fermento. Color 28 (EBC); Amargor 14 IBUS, 5% cont. Alc.

Rock In Rio Tea

O festival ROCKIN RÍO TEA, celébrase cada ano en Ponteareas no primeiro fin de semana de Xullo. Unha festa do rock con presencia todo ao longo do ano no concurso de bandas, o rock na rúa e coa emisión semanal do programa de radio Sempre queda o rock, en Sí Radio.

GALICIAN BREW, tamén quixo facer a súa pequena aportación cunha cervexa creada e pensada para disfrutar do rock and roll, da música en directo, dos grandes momentos que nos fan sentir mellor. A música é arte, e o Rock In Río Tea é xa un movemento artístico.

Non podía faltar a súa cervexa, unha amber ale (alta fermentación) con 6% de alcohol e un amargor intenso, persistente e directo. Como o rock and roll.

Ingredientes: Auga de Chan de Gándara, Malta Pils,Malta Viena e Malta Amber. Lúpulos: Aurora e Cascade. Fermento. Color 14 (EBC); Amargor 21 IBUS, 6% cont. Alc.

Miña Terra Galega

Cervexa rubia de alta fermentación, elaborada a partir da receta das American Pale Ale que recolle a herdanza viaxeira dos galegos, cun pé na casa e outro ao redor do mundo. Feita con dous tipos de malta de cebada, os seús lúpulos aportan sabores cítricos e aromas florais que conducen a unha gran sensación de sabor e amargor propia.

Cando Costas provou a Curuxa, díxonos sen dubidar, “eu tamén quero unha”. O mellor cantante do mundo ben merece unha cervexa do seu nivel. Unha cervexa viaxeira, con personalidade, rocakrolera e artista. Un tributo ao nosos mellor cantante, un tributo a nosa terra, o mellor lugar do mundo.

Ingredientes: Aguga de Chan de Gándara, Malta Pils, Malta Viena. Lúpulos: Summit e Citra. Fermento. Color 9 (EBC); Amargor 27 IBUS, 5,5% cont. Alc.

Arriaca Trigo

Cervexa de trigo de fermentación alta, lixeira, afroitada e moi refrescante. Ideal para saciar a sede.

NOTA DE CATA:

Aspecto: Cor dourada anaranxado, lixeiramente turbia. Escuma branca, espesa e duradeira.

Aroma: En nariz, se aprecian aromas a plátano e a clavo, aspectos característicos da levadura de trigo. Máis tarde notas florales e cítricas, en especial a pomelo.

Sabor: En boca presenta unha carbonatación media e lixeiramente picante. De corpo medio e delicado. Presenta sabor a banana moi ben balanceado co gusto a malta. No amarga. Posteriormente abrense paso matices afroitados. Final lixeiramente seco, moi agradable.

Meridaxe: Como aperitivo o vermú. En mesa, marida a perfección con mariscos e queixos de carácter medio/suave e semicurados.

Observacións: Arriaca Trigo obtivo medalla de Ouro no Barcelona Beer Challenge 2016

Trigo, 4,7% Cont. Alc., Amargor 16 IBUS

Suaves- El Última Cancion

Ediciones limitadas de Los Suaves para a súa última xira.

Session IPA, 5,0% cont. Alc.

Suaves- El Último Trago

Ediciones limitadas de Los Suaves para a súa última xira.

Session Black IPA, 5,0% cont. Alc.

Santa Compaña

Cervexa elaborada con sete tipos de maltes, tres lúpulos e mel. Madurada con madeira de carballo.
En nariz predominan aromas doces, mel, maltes torrefactos e madeira. A entrada en boca é afroitada, en padal robusta, licorosa, de baixa carbonatación, cun final longo e persistente.
Marida con queixos, froitos do bosque, sobremesas e carnes vermellas.

Amargor 85 IBUS, 9,5% cont. Alc. Barley Wine

Cervexas

Damm Lemon

6 partes de cervexa e 4 partes de limón.

Do inxenio de algún barman do mediterráneo naceu, fai moitos anos, a clara. Unha receita que se converteu nunha tradición e carecterizase por a mezcla de 6 partes de cervexa e 4 de limón.

Anos máis tarde, Damm, decidió elaborar unha clara de máxima calidade respetando a receita tradicional.

Así naceu, Damm Lemon. Unha clara elaborada coa selección dos mellores ingredientes, 6 partes de Estrella Damm e 4 partes de limóns mediterráneos e un lixeiro toque de lima que reforza en boca a sensación refrescante.

Clara de limón, 3,2% cont. Alc.

Voll Damm

A Dobre Malte é o que lle dá a Voll-Damm a súa inconfundible forza, corpo e sabor.

O feito de engadir o dobre de malte a cervexa, é unha solución atopada no século XIX para a conservación da cervexa. Cando o bo tempo chegaba, a produción de cervexa se detiña debido as altas temperaturas, que non permitían a correcta fermentación do mosto coa levadura. Para contrarrestar os seus efectos no último lote, o de marzo, engadíaselle o dobre de malte para que puidese aguantar todo o verán sen botarse a perder. De aí o nome Märzenbier (Cervexa de Marzo).

Märzenbier, Tostada, 7,2% cont. Alc.