Templum Sensibus

Facebook Templum Sensibus

Dirección: Rúa Rosalía de Castro, 63
Salvaterra de Miño

Google Maps

Cervexas Artesás

Arriaca Rubia

Cervexa loira de baixa fermentación, refrescante e lixeira, con acento a lúpulo en nariz e balance malteado en boca.

NOTA DE CATA:

Aspecto: Cor dourada pallizo con escuma branca e lixeira de boa retención.

Aroma: En nariz, os cítricos, en especial a laranxa e o pomelo, se combinan con notas florales e un peculiar aroma a lúpulo.

Sabor: En boca, os finos matices da malta balancease cun lixeiro amargor que da paso a un limpo e duradeiro final.

Meridaxe: Cervexa de aperitivo ou vermú. En mesa, ideal con pescados, ensaladas de veran ou pratos nos que prevalezca a verdura como ingrediente. Asimismo, acompaña a perfección comidas especiadas ou picantes.

Observacións: Arriaca Rubia obteu medalla de ouro no Nordic Beer Challenge 2016 en Copenhague.

Loira Lager, 4,3% Cont. Alc., Amargor 18 IBUS

Arriaca Trigo

Cervexa de trigo de fermentación alta, lixeira, afroitada e moi refrescante. Ideal para saciar a sede.

NOTA DE CATA:

Aspecto: Cor dourada anaranxado, lixeiramente turbia. Escuma branca, espesa e duradeira.

Aroma: En nariz, se aprecian aromas a plátano e a clavo, aspectos característicos da levadura de trigo. Máis tarde notas florales e cítricas, en especial a pomelo.

Sabor: En boca presenta unha carbonatación media e lixeiramente picante. De corpo medio e delicado. Presenta sabor a banana moi ben balanceado co gusto a malta. No amarga. Posteriormente abrense paso matices afroitados. Final lixeiramente seco, moi agradable.

Meridaxe: Como aperitivo o vermú. En mesa, marida a perfección con mariscos e queixos de carácter medio/suave e semicurados.

Observacións: Arriaca Trigo obtivo medalla de Ouro no Barcelona Beer Challenge 2016

Trigo, 4,7% Cont. Alc., Amargor 16 IBUS

Arriaca Centeno

Cervexa especial estilo Rye India Pale Lager elaborada cun alto porcentaxe de malta de centeo e levadura de fondo.

NOTA DE CATA:

Aspecto: Cor dourada pallizo con escuma branca e cremosa de boa retención.

Aroma: En nariz, os toques derivados do centeo, especias e laranxa, se combinan con notas pináceas e un peculiar aroma a lúpulo.

Sabor: En boca, os matices especiados do centeo dan paso a un suave final amargo.

Meridaxe: Cervexa ideal para comidas especiadas, froitos secos, queixos e patés.

Observacións: Arriaca Centeno obtivo medalla de ouro no Barcelona Beer Challenge 2016, o Primer premio da I Feria Internacional Thielmann Madrid 2014, medalla de ouro no Nordic Beer Challenge 2016 en Copenhague e medalla de bronce no World Beer Idol 2016 en Praga.

Rye India Pale Lager, 5,2% Cont. Alc., Amargor 40 IBUS

Arriaca IPA

Cervexa de fermentación alta con marcado carácter a lúpulo. A súa complexidade, notable corpo e cremosidade crean unha cervexa especial para ser degustada cos cinco sentidos.

NOTA DE CATA:

Aspecto: En vaso presenta unha cor anaranxado forte tirando a avermellado, cunha coroa de escuma cremosa e de boa retención.

Aroma: En nariz destacan os aromas cítricos, sobre todo a pomelo e mandarina, notas herbáceas, florales e matices afroitados. Todos estos matices deixan paso ao aroma doce das maltas caramelizadas.

Sabor: En boca presenta un amargor medio que se disipa rápidamente dejando paso a cítrico, a pino e a caramelo e galleta propio do gran utilizado. Final balanceado hacia a malta e sen amargor astringente.

Meridaxe: Carnes vermellas, asados, caza, guisos contundentes, queixos fortes, patés...

Observacións: Arriaca IPA obtivo o Premio ABC a mellor IPA española 2016, a medalla de prata no Dublin Craft Beer Cup 2016 e a medalla de bronce no World Beer Idol 2016 en Praga.

Indian Pale Ale, 6,9% Cont. Alc., Amargor 60 IBUS

Arriaca Porter

Cervexa negra, oscura e licorosa, con matices torrefactos de café, chocolate e froitos secos.

NOTA DE CATA:

Aspecto: De cor negra, no deixa pasar a luz. A escuma, en tonos canela, é cremosa e persistente.

Aroma: En nariz destacan os aromas torrefactos a café e chocolate amargo.

Sabor: De corpo medio e lixeiramente licorosa, en boca predominan os matices de café e regaliz que dan paso o final amargo do chocolate negro e os froitos secos.

Meridaxe: Unha cervexa para disfrutar soa o acompañando ao postre, especialmente tartas, bizcochos e chocolates. A sobremesa feita cervexa.

Observacións: Arriaca Porter ovtivo medalla de prata no World Beer Idol 2016 en Praga, medalla de prata no Nordic Beer Challenge 2016 en Copenhague e medalla de bronce no Brussels Beer Challenge 2015.

Porter (Negra), 5,9% Cont. Alc., Amargor 25 IBUS

Arriaca Matmor

MatMor Elephant´s Choice IPA é unha cervexa estilo India Pale Ale de alta fermentación con marcado carácter a lúpulo. Receita ganadora do IV Concurso Homebrewer organizado por o blog "El Jardín del Lúpulo" e "La Tienda de la Cerveza", elaborada nas instalacións de Cervexas Arriaca.

NOTA DE CATA:

Aspecto: Cor ambar intensa con escuma cremosa de cor clara e moi boa retención.

Aroma: En nariz predomina o aroma a froita tropical e a cítrico e combinado co aroma pináceo dos lúpulos americanos.

Sabor: En boca sorprende a súa lixeireza a pesar do alto nivel alcohólico, o trago é sencillo e o retrogusto e a sensación bocal son totalmente limpos. Predomina o sabor a lúpulo fresco sobre o da malta.

Meridaxe: En boca presenta un amargor medio que deixa paso a froita tropical, a cítrico e a pino.

Observacións: Elaborada según receta orixinal do MatMor nas instalacións de Cervexas Arriaca.

MatMor Elephant´s Choice IPA, 7,1% Cont. Alc., Amargor 80 IBUS

Maria Soliña

Cervexa afumada de baixa fermentación, elaborada con nove maltes e inspirada nas receitas tradicionais de Baviera.

Dunha cor castaña intensa, coroa de escuma branca e fina. Os cereais seleccionados para esta receita apórtanlle un marcado perfil maltoso e afumado. De corpo medio e final seco cun punto de fume.

Marida con todo tipo de ingredientes á brasa, carnes ou verduras, especialmente aqueles condimentados ou aliñadps nun medio ácedo, como a mostaza ou vinagre. Patés, queixos e peixes afumados. Resulta excelente acompañante de empanadas doces, de mazás ou ameixas.

Amargor 25 IBUS, 7,0% cont. Alc. Smoked Brown Lager

Santa Compaña

Cervexa elaborada con sete tipos de maltes, tres lúpulos e mel. Madurada con madeira de carballo.
En nariz predominan aromas doces, mel, maltes torrefactos e madeira. A entrada en boca é afroitada, en padal robusta, licorosa, de baixa carbonatación, cun final longo e persistente.
Marida con queixos, froitos do bosque, sobremesas e carnes vermellas.

Amargor 85 IBUS, 9,5% cont. Alc. Barley Wine